ENG | BG

close
close
 

Огнян Ценков участва в работна среща, инициирана от директора на Областната дирекция на МВР - Видин    На работната среща със старши комисар Петър Коцин присъстваха кметовете на общини от Област Видин, а целта бе да се обсъдят проблеми, свързани със сигурността, обществения ред и безопасността на движението по места. Кметът на Видин Огнян Ценков сподели своите наблюдения и мнения по повдигнатите въпроси. Като важни теми, за които общината и полицията съвместно ще търсят законосъобразни решения той посочи: паркирането в областния град; опазването на общинското и държавно имущество, вандалските прояви, унищожаването на цветните лехи; превенция и пресичане на наркоразпространението сред младите хора. Ценков отбеляза, че всички въпроси, касаещи местната сигурност на територията на Община Видин, намират и ще намират решение в тясно сътрудничество между община, полиция, общинска охрана и частните охранителни фирми, имащи ангажименти към конкретни обекти. Кметът информира за предстоящите действия във връзка с поетапното изграждане на видеонаблюдение – първо в град Видин, а след това и в други населени места на Общината. Огнян Ценков коментира добрата практика по отношение на телефонните измами, като подчерта, че при всички негови срещи в населените места и на ежемесечните работни срещи с кметовете и кметските наместници, вниманието на хората бива насочвано и към риска да станат жертви на телефонни измамници по различни схеми.

        Директорът на ОДМВР – Видин старши комисар Коцин представи информация за оперативната обстановка в региона. Сред основните приоритети в работата той посочи противодействието на конвенциалната престъпност, реда и спокойствието в населените места, активния туристически сезон, опазването на селскостопанската реколта от посегателства и др.

    По време на срещата кметовете изразиха единодушното си мнение, че комуникацията между тях и полицаите от районните управления е много добра, представителите на местната власт и служителите на МВР са в постоянен диалог с цел бързи и ефективни действия в полза на жителите на Област Видин.

Публикувана на: 10.05.2018

 
X