ENG | BG

close
close
 

ИНФОРМАЦИЯ

      ОТНОСНО получени сигнали за нанесени щети на територията на Община Видин в следствие на обилния валеж, съпроводен с градушка.

На 13.06.2018 от 17.40 ч. до 20.00 ч. на територията на гр. Видин и околните села се изсипа проливен дъжд, придружен с град и силен вятър. По данни на Националния институт по хидрология и метеорология при БАН, падналите количества валежи в гр. Видин са най-високите за страната 39л/кв.м.

В следствие на обилния дъжд и съборената от градушката листна маса от дърветата доведе до запушване на шахти и затруднено оттичане. Силният вятър допринесе за повалянето на дървета и клони и скъсване на ел. проводници в гр. Видин и селата Покрайна и Рупци. От падналите дървета във Видин има пострадали три автомобила. Има наводнени мазета и приземни етажи. Няма пострадали хора. Активирани бяха всички екипи на Община Видин, Регионална дирекция пожарна безопасност и защита на населението, ЧЕЗ и ВиК за своевременно отстраняване на последиците. Електрозахранването и водоподаването на населението бе спряно временно за отстраняване на авариите в отделни райони и населени места.

В момента всички населени места имат вода и ток.

По данни от синоптичните прогнози обръщаме внимание на населението на Община Видин, да има готовност за нови обилни валежи придружени със силен вятър и градушки.

Публикувана на: 14.06.2018

 
X