ENG | BG

close
close
 

Ден на отворените врати в Община Видин   Инициативата се организира по повод отбелязването на 12 октомври - Ден на българската община. От 10.00 ч. до 14.00 ч. четирима ученици от ППМГ «Екзарх Антим I» - Александър Стефанов, Елеонора Евстатиева, Темира Крумова и Стоян Стоянов застанаха на местата на кмета Огнян Ценков, заместник-кмета по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков, секретаря Иванела Андреева и директора на Дирекция «Устройство на територията» инж. Румен Лилов. Младежите се запознаха в реална ситуация с отговорностите на ръководния екип. След работния ден те споделиха своите впечатления, както и идеи за бъдещото развитие на нашия град. Александър Стефанов, който влезе в ролята на кмет, сподели: «Искам да благодаря от името на Природо-математическата гимназия, че именно ние сме избрани да бъдем тук днес, за празника на българските общини. Беше хубаво, че участвахме и в пресконференция, където се запознахме с актуални теми, касаещи нашия град». Кметът Огнян Ценков изслуша всички мнения и препоръки от учениците. Една от темите, която беше дискутирана с голям интерес от младите хора, бе за развитието на туризма в общината. Според Елеонора Евстатиева трябва да се направи така, че туристическите обекти да се популяризират и да се посещават от повече хора, Видин да бъде търсен и рекламиран, да се инвестират средства, които впоследствие да се възвърнат. Огнян Ценков каза, че общината организира редица културни прояви, които привличат вниманието на туристите, като посочи сред тях фестивала на изкуствата «Дунавски вълни» и Средновековния фестивал «БъдинЪ».

«За в бъдеще сме заложили много активна и агресивна реклама на туризма. В момента разучаваме и възможността за изграждане на Общинско предприятие «Туризъм» – подчерта той.

В Деня на отворените врати гражданите имаха възможност от 10.00 ч. до 12.00 ч. да посетят дирекциите и отделите в общинската администрация и да получат информация от служителите по интересуващи ги въпроси. От 10.00 ч. до 16.00 ч. в Информационния център хората можеха да се възползват от бонуса да заплащат такси за обикновени услуги, които им бяха предоставяни като експресни. Над 190 души днес бяха обслужени от експертите в Центъра.


Публикувана на: 12.10.2016

 
X